Wat als er een manier zou zijn waardoor ouderen zich én minder eenzaam voelen én meer bewegen?

Het verhaal van drie jonge ondernemers die Virtual Reality op een unieke manier inzetten om ouderen een vitaler, vrolijker en gezonder perspectief te bieden. 

Ons verhaal

Als drie jonge ondernemers zagen wij om ons heen dat naarmate je ouder wordt, je afhankelijker wordt van de mensen om je heen. Veelal gaat het om zaken die voorheen vanzelfsprekend waren: autorijden, fietsen of bijvoorbeeld zelf boodschappen doen. Voor veel ouderen is er letterlijk en figuurlijk een drempel om naar buiten te gaan. Het gevolg hiervan is dat ouderen zich eenzaam voelen en vaak te weinig bewegen. Met alle technologische innovaties die wij om ons heen zagen, waren wij ervan overtuigd dat de huidige technologie een oplossing kan bieden voor de eenzaamheid en de afname van beweging bij ouderen. Vanuit hier is het idee ontstaan om Virtual Reality in te zetten om ouderen op een unieke manier te laten bewegen. Ons doel: alle ouderen in Nederland een vitaler, vrolijker en gezonder perspectief bieden.

Het team

Giovanni Bos

Co-founder

Over Giovanni

Een onderneming kwam niet uit de lucht vallen, ik ben eigenlijk mijn hele leven al bezig met ondernemen. Daarnaast sport ik graag, omdat ik daar mijn plezier uit kan halen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen geluk kan halen uit beweging, mits dit op een leuke manier wordt aangeboden. Ik ben een aantal jaar geleden in aanraking gekomen met Virtual Reality en ik verbaasde me over wat er allemaal mogelijk mee is. Ik vind het gaaf om ouderen echt een leuke manier van bewegen te kunnen aanbieden, je ziet dat ze echt iets nieuws ervaren. 

Jerry van Sluis

Co-founder

Over Jerry

Een tijd terug ben ik tijdens mijn studie Sport, Management & Ondernemen in aanraking gekomen met Virtual Reality. Op dat moment was ik benieuwd wat er allemaal mogelijk mee was. Ik kwam er al snel achter dat dit veel meer was dan alleen het zien en doen van allerlei dingen in een virtuele wereld. Inmiddels ben ik er van overtuigd dat virtual reality in de toekomst iets is wat een rol in ons dagelijks leven zal nemen. Als sportieveling vind ik het super mooi dat wij op deze manier ouderen terwijl zij herinneringen ophalen kunnen laten bewegen!

Tymo Berger

Co-founder

Over Tymo

Ondernemen zit mij in het bloed. Dat heb ik ook van jongs af aan mee gekregen. Vroeger, dat ik een jaar of 12 was, stond ik al met een zelf geknutselde koek & zopie tent naast het ijs. Maar er waren nog zat andere “projectjes”. Om mijn hobby nu uit te mogen oefenen met LIMEG vind ik prachtig. We vormen samen een sterk team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Dat vind ik mooi om te zien en daarom ben ik gebrand om dit, samen met het team, tot een groot succes te maken!

Onze kernwaarden

Innovatieve Virtual Reality bril

Innovatief

Er wordt continu gezocht naar nieuwe technologische ontwikkelingen die het product en de beleving kunnen versterken. Op dit moment worden er 360 graden video’s gefilmd die vervolgens op een VR-bril gezet worden. Daarnaast maakt de technologie het mogelijk de VR-bril op afstand te besturen.

Geluksmomenten voor ouderen

Beleving

De beleving die de ouderen ervaren heeft de hoogste prioriteit. Aan de hand van de ontvangen feedback proberen wij altijd opzoek te gaan naar datgene wat de beleving net iets extra’s kan geven. Het creëren van de meest unieke belevenis zal daarom binnen LIMEG altijd centraal staan.

Interactief gebruik van Virtual Reality

Interactief

Tijdens de fietsroutes kunnen de ouderen samen met hun virtuele fietsbuddy fietsen. Deze fietsbuddy vertelt iets over de omgeving en gaat in gesprek met de ouderen. Hierbij reageren de ouderen veelal op hetgeen wat de fietsbuddy zegt.

Onze raad van advies

Valerie Vallenduuk

Wie is Valerie? Ik was 15 jaar advocaat (2003-2018), nu MKB & startup expert en ecosysteem & private sector development specialist en ben altijd ondernemer geweest. Ik veranderde mijn carrière op 37-jarige leeftijd. In 2018-2019 woonde ik op het prachtige eiland Curaçao en werkte ik aan een project voor de Curaçaose, Nederlandse en Amerikaanse overheid. Ik ben nu terug in NL maar je kunt me nog steeds vaak vinden in het Caribisch gebied voor werk en plezier.

(Mede)oprichter van verschillende concepten zoals Inloopspreekuuradvocaat.nl (100 advocatenkantoren als klant) en Presentyourstartup.nl (1000+ startups hebben zich aangemeld voor het programma). Met adviesbureau Innovate Today hebben we verschillende opdrachten zoals de Europese aanbesteding voor de Provincie Noord-Holland om ondernemers investor ready te maken (zie pimnh.nl) of doen we innovatieve marketing- en communicatieprojecten voor bijvoorbeeld Spaarnelanden NV, Radboud Universiteit en MKB digital workspace .

Op mijn 21e werd ik de jongste advocaat van Nederland. Tot december 2015 was ik Managing Director van een International Law Office gespecialiseerd in wegtransport. Vanwege mijn grote liefde voor startups, innovatie en ondernemerschap heb ik in januari 2016 besloten me te gaan richten op de stichting Present Your Startup (opgericht in 2014) en het concept te dupliceren in een deel van Noord-Holland. We breidden uit naar New York en het Caribisch gebied. Daarnaast heb ik een expertise ontwikkeld over het stimuleren van startup- en innovatie-ecosystemen en bedrijfsontwikkeling in publiek-private samenwerkingen. Ik begrijp de structuur en het beleid in grotere organisaties maar ook startups houden van mijn werkstijl.

Mike Rijkers

Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan hogeschool Inholland en Sociale Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam (MSc). Tijdens mijn studie antropologie raakte ik vooral geïnteresseerd in het effect van nieuwe technologieën en andere innovaties op de samenleving. Sindsdien gebruik ik deze sociaalwetenschappelijke theorieën en methodologieën om de ideeën van ambitieuze ondernemers beter te begrijpen. 

Tijdens mijn studie werkte ik bij een van ’s werelds meest toonaangevende vastgoedadviseurs Savills in Amsterdam als financieel medewerker, als supervisor bij contactcenter Bell Sell verantwoordelijk voor de commerciële prestaties van 100+ mensenteams en richtte ik mijn eerste bedrijf op in het werven van call agents met Google Advertenties. Tijdens het afronden van mijn scriptie in 2012 ben ik Identity Design & Brand Content Agency TAPE gestart met creatieve diensten aan startups en scale-ups of andere innovatieve MKB-ers. 

Sinds 2015 is TAPE de creatieve partner van Present Your Startup. In deze jaren ben ik steeds meer gaan werken met early-stage startups. Ik heb ze op marktvalidatie geholpen, veel methoden ontwikkeld om snel ideeën te prototypen en te testen en ze altijd te gebruiken terug naar begrijpelijke financiële overzichten en overtuigende pitchdecks. In 2017 verliet ik TAPE en stapte ik als partner in Haarlemvalley. Ik initieerde de rebranding van het adviesbureau naar Innovate Today, dat de daadkracht van het team benadrukt en wat zij het meest waarderen: de wil om echt impact te maken.

Met Innovate Today voer ik verschillende publieke programma’s en onderzoeksopdrachten van overheden uit om ondernemerschap en duurzaamheid te stimuleren. Voorbeelden zijn Present Your Startup (Nederland, Caribisch gebied, NY), PIMNH (Investor readiness programma van de provincie Noord-Holland) en MKB Digital Workspace (werkplek van het Ministerie van Economische Zaken in Amsterdam voor het MKB om met studenten samen te werken aan uitdagingen op het gebied van digitalisering) . Ik bleef in de rol die ik het afgelopen decennium heb geoptimaliseerd: een beter begrip krijgen van het potentieel en de uitdagingen van een bedrijf en hun ideeën vertalen in toegankelijke, goed communicerende en bruikbare oplossingen zoals nieuwe producten of prototypes, financiële modellen, pitchdecks en sociale impact rapporten.

Azmi Alubeid

Al op 8-jarige leeftijd wist ik het zeker “ik wilde een hartchirurg worden” en daarmee het leven van mensen redden.  Al snel kwam ik erachter dat dit er helaas niet in zat. Ik heb mijn opties verkend en toen wist ik het… als ik ervoor kan zorgen dat mensen geen hartproblemen zouden ontwikkelen dan heb ik feitelijk gezien mijn doel behaald. En daarom heb ik ervoor gekozen om de opleiding sport en bewegen te volgen en wel met de afstudeer richting bewegingsagogie. De missie van het vak bewegingsagogiek is in één zin ‘het mogelijk maken van bewegen voor alle kwetsbare doelgroepen” en hierbij zijn wij de sportleider maar ook leefstijl coach van kwetsbare doelgroepen.  

Dit is een missie die je eigenlijk nooit kan voltooien ofwel een levendige missie. En dat maakt het ontzettend gaaf om met anderen te sparren over de ontelbare creatieve en zeer functionele ideeën die dit doel kunnen dienen.   

En een van deze mooi ideeën die op mijn pad is gekomen is het inzetten van Virtual Reality om kwetsbare ouderen op een laagdrempelig, levendig en zeer plezierige wijze in beweging te brengen. En LIMEG heeft deze creatieve uitvinding naar een hoger plan weten te tillen! Mensen een virtuele rondleiding geven waar ze nooit van hadden kunnen dromen en dat terwijl ze lekker aan het fietsen zijn!